Arvidsjaurs Kommun , Barn och utbildning, Grundskola, Fridhemskolan

Natursköna Arvidsjaur ligger mitt i landskapet Lappland ca 90 mil norr om Stockholm och 11 mil söder om polcirkeln. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen tack vare vår flygplats. Med ett brett utbud av fritidsaktiviteter, en välkomnande attityd och naturen inpå knuten är Arvidsjaur en plats där det är enkelt att trivas. Näringslivet kännetecknas av besöksnäring och handel, träförädling, fordonstestverksamheter, rennäring och offentlig sektor.

I Arvidsjaur erbjuder vi både trygghet och enkelhet i vardagen – allt finns nära. Oavsett var i kommunen du väljer att bosätta dig kan Arvidsjaur erbjuda goda levnadsvillkor och bra möjligheter till ett attraktivt boende. Vill du veta mer om hur det är att leva och bo i Arvidsjaur? Besök flyttatillarvidsjaur.se!

Arvidsjaur kommun som arbetsgivare erbjuder en utvecklande arbetsmiljö. Att arbeta hos oss innebär att arbeta efter kommunens gemensamma värdegrund där ledorden är: Glädje, respekt och professionalitet.
Eftersom Árviesjávrrie tillhör det samiska förvaltningsområdet välkomnar vi sökanden med kunskaper i samiskt språk och kultur. Vi har behov av samisktalande personal inom vissa sektorer och samiska kan därför vara meriterande vid vissa tjänstetillsättningar.

Fridhemskolan- Specialpedagog

Fridhemsskolan är en högstadieskola och grundsärskola, med ca 190 elever och 40 medarbetare som arbetar tillsammans i arbetslag. Skolans personal består av kompetenta och välutbildade pedagoger som har ett gemensamt mål att hjälpa eleverna att nå så långt som möjligt. Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete där du har chansen att göra skillnad för elever i grundskolan.

Arbetsuppgifter:

Som specialpedagog är du en nyckelperson som tillsammans med rektor och biträdande rektorer formar och utvecklar elevhälsoarbetet. Dina närmsta samarbetspartners är - förutom rektor och biträdande rektor - skolsköterska, SYV, kurator och skolpsykolog (konsultbasis) som ingår i skolans elevhälsoteam. Du samverkar med externa verksamheter och myndigheter såsom socialtjänsten, barn- och ungdomspsykiatrin och habiliteringen.

I ditt arbete som specialpedagog är det förebyggande och främjande arbetet en viktig del i att öka elevernas måluppfyllelse, det sker till största utsträckning tillsammans med arbetslagen och lärarna. Här kan du bistå pedagoger med att stärka deras förmågor att möta alla elever.

Du kommer arbeta med klassrumsobservationer, pedagogiska utredningar, kartläggningar kring läs-och skrivutredningar och åtgärdsprogram samt övrig dokumentation kring elever i behov av stöd. I dina arbetsuppgifter ingår att systematiskt dokumentera i PMO. I rollen som specialpedagog arbetar du nära pedagoger med handledning och konsultation kring extra anpassningar, särskilt stöd samt i ett förebyggande perspektiv där inkluderande och tillgänglig lärmiljöer är målet. Du har ett genuint intresse av att arbeta med barn och ungdomar både i grupp och individuellt.

Du är driven inom kvalitetsarbete, dokumentation och kan arbeta självständigt.

Kvalifikationer

Vi söker dig med specialpedagogexamen. Erfarenhet av arbete som specialpedagog eller speciallärare är meriterande.

Som person tar du egna initiativ, är flexibel, lyhörd och har god samarbetsförmåga. Du kan omsätta teori till handling, är prestigelös, ser möjligheter framför svårigheter. I det dagliga arbetet kommunicerar du med såväl barn, kollegor i skolan som föräldrar när det gäller att hitta framgångsrika arbetssätt. Goda kunskaper om digitala lärverktyg är en viktig del i arbetet. Du är trygg i genomförandet av pedagogiska utredningar och upprättandet av åtgärdsprogram. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi tror också att detta yrke passar såväl män som kvinnor.

Vid anställning är du skyldig att uppvisa registerutdrag från belastningsregistret enligt Skollagen (2010:800 2 kap 31§)

Villkor

100% tillsvidare. Semesteranställning. 

Tillträde: 230814 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-14
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Arvidsjaur
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/16
Kontakt
  • Kristin Westerberg, 0960-15611
  • Ann Lidgren, biträdande rektor, 073-0245502
Facklig företrädare
  • Joakim Lundqvist, Lärarförbundet, 070-6681154
  • Catarina Bergström, LR, 070-2954420
Publicerat 2023-01-31
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb