Arvidsjaurs Kommun , Sociala utskottet, Hemtjänsten, Hemtjänsten 1,3,5

Natursköna Arvidsjaur ligger mitt i landskapet Lappland ca 90 mil norr om Stockholm och 11 mil söder om polcirkeln. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen tack vare vår flygplats. Med ett brett utbud av fritidsaktiviteter, en välkomnande attityd och naturen inpå knuten är Arvidsjaur en plats där det är enkelt att trivas. Näringslivet kännetecknas av besöksnäring och handel, träförädling, fordonstestverksamheter, rennäring och offentlig sektor.

I Arvidsjaur erbjuder vi både trygghet och enkelhet i vardagen – allt finns nära. Oavsett var i kommunen du väljer att bosätta dig kan Arvidsjaur erbjuda goda levnadsvillkor och bra möjligheter till ett attraktivt boende. Vill du veta mer om hur det är att leva och bo i Arvidsjaur? Besök flyttatillarvidsjaur.se!

Arvidsjaur kommun som arbetsgivare erbjuder en utvecklande arbetsmiljö. Att arbeta hos oss innebär att arbeta efter kommunens gemensamma värdegrund där ledorden är: Glädje, respekt och professionalitet.
Eftersom Árviesjávrrie tillhör det samiska förvaltningsområdet välkomnar vi sökanden med kunskaper i samiskt språk och kultur. Vi har behov av samisktalande personal inom vissa sektorer och samiska kan därför vara meriterande vid vissa tjänstetillsättningar.

Beskrivning

Inom hemtjänsten bedrivs omsorgs- och omvårdnadsarbete i den enskildes hem samt förekommande
administrativa arbetsuppgifter som dokumentation enligt Socialtjänstlagen och planering av dagliga
arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter

Som undersköterska/vårdbiträde inom hemtjänsten verkställer du insatser som är beslutade av biståndshandläggare enligt Socialtjänstlagen, så som personlig omvårdnad, egenvård, serviceinsatser, sociala aktiviteter och enklare träning i hemmet. Du utför även hälso- och sjukvårdsuppgifter på delegation av distriktssköterska, arbetsterapeut eller sjukgymnast. I arbetet ingår daglig dokumentation i Treserva. Vi har ett kontaktpersonsystem som innebär att du har ett speciellt ansvar för några brukare, bland annat ansvarar du för att upprätta och följa upp genomförandeplaner i samråd med den enskilde. Du kommer också att ha ansvar för informationsöverföring mellan brukaren, biståndshandläggaren, arbetsgruppen, HSL-personal och anhöriga utifrån vilket samtycke aktuell brukare gett. Du kommer också att samarbeta med de andra hemtjänstgrupperna och HSL personal.

Kvalifikationer

Omvårdnadsutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska vara empatisk, flexibel, lösningsinriktad och ansvarstagande. För dig skall alla människor ha lika värde och behandlas med respekt.


Eftersom svenska är det gemensamma arbetsspråket på arbetsplatsen behöver du behärska språket, muntligt och skriftligt, på den nivå som arbetsuppgifterna kräver. Många av dina arbetsuppgifter handlar om att kunna ta emot instruktioner och föra vidare information på ett korrekt och tydligt sätt. Du kommer att få samarbeta och kommunicera med människor med olika språklig bakgrund, och du förväntas bidra med dina erfarenheter och din kompetens på ett positivt och konstruktivt sätt

Villkor

Aktuell anställning innefattar dag-, kvälls- samt helgtjänstgöring.
Tillträde 230821 eller enligt överenskommelse.
För anställning krävs uppvisande av utdrag ur belastningsregistret (oöppnat kuvert).

Rekrytering sker löpande.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230821
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100% 37 tim/v
Ort Arvidsjaur
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/66
Kontakt
  • Amanda Öhman, 0960-15712
  • Britta Lundqvist, 0960-15713
  • Stina Bakke Kommunal, 096015500
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-08-13

Tillbaka till lediga jobb