Arvidsjaurs Kommun , Sandbackaskolan, vaktmästare

Natursköna Arvidsjaur ligger mitt i landskapet Lappland ca 90 mil norr om Stockholm och 11 mil söder om polcirkeln. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen tack vare vår flygplats. Med ett brett utbud av fritidsaktiviteter, en välkomnande attityd och naturen inpå knuten är Arvidsjaur en plats där det är enkelt att trivas. Näringslivet kännetecknas av besöksnäring och handel, träförädling, biltestverksamheter, rennäring och offentlig sektor.

I Arvidsjaur erbjuder vi både trygghet och enkelhet i vardagen – allt finns nära. Oavsett var i kommunen du väljer att bosätta dig kan Arvidsjaur erbjuda goda levnadsvillkor och bra möjligheter till ett attraktivt boende.

Arvidsjaur kommun som arbetsgivare erbjuder en utvecklande arbetsmiljö. Att arbeta hos oss innebär att arbeta efter kommunens gemensamma värdegrund där ledorden är: Glädje, respekt och professionalitet.

Eftersom Árviesjávrrie tillhör det samiska förvaltningsområdet välkomnar vi sökanden med kunskaper i samiskt språk och kultur. Vi har behov av samisktalande personal inom vissa sektorer och samiska kan därför vara meriterande vid vissa tjänstetillsättningar.

Sandbackaskolan, en av Arvidsjaurs kommuns trevligaste och mest kvalificerade arbetsplatser, behöver en vaktmästare som kan hjälpa oss med allt mellan himmel och jord. Vi söker dig som kan det mesta, eller åtminstone är intresserad av att arbeta med en stor variation av uppgifter och en hög grad av frihet. 

Skolan är lokaliserad i tre större byggnader, där vi förutom vanliga klassrum även har garage och verkstäder för våra inriktningar på fordons och transportprogrammet, vallarum, förvaringsutrymmen och gym för våra alpina elever och ett stort kök med matsal.

I utbildningsväg erbjuder skolan det Samhällsvetenskapliga programmet, Naturvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet, en alpin nationell utbildning (NIU) kopplad till de tre nämnda teoriprogrammen, Fordons- och transportprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet, en riksrekryterande flygteknikutbildning, Språkintroduktionsprogram, SFI och komvux. Totalt har vi ca 300 elever på skolan, om vi räknar in samtliga utbildningsformer, men vi ser ett växande elevunderlag med elever från hela landet. 

Arbetsuppgifter 

Du kommer att stötta våra elever, lärare och den övriga personalen med många saker, bland annat utdelning av material vid skolstart, rep och underhåll av inredning, omskyltning av kontor, inreda och omdisponera lokaler, beställning av kopieringspapper, posthållning, flaggning vid högtidsdagar, transporter elever (vårdcentralen), busstransporter av elever vid olika skolarrangemang, brandskyddskontroll, vid brandlarm se till så att skolan utryms, upplåsning/låsning av skolan, fönsterstängning förrådshållning, städning av skolområdet, tömning av papperskorgar, spolning av vissa ytor, sandning av halkiga broar samt gågator, snöskottning av infarter till portar (30 portar) broar samt lastkaj, snöröjning utrymningsvägar (brandtrappor 4st), posthantering, sophantering(grovsopor), behjälplig vid besiktningar typ, SA, Kone, skyddsronder och en hel del andra saker som håller skolan igång.

Som du förstår utifrån variationerna av arbetsuppgifter ovan så måste du vara självgående och vara bekväm med att fatta egna beslut. Dessutom behöver du ha ett gott praktiskt handlag, blick för praktiska lösningar och du är inte är rädd att ta i när det behövs.

Du är en trygg och lugn vuxen som gärna interagerar med eleverna. Du har god social förmåga, är serviceinriktad och ska kunna möta både elever, vårdnadshavare och personal på ett professionellt sätt. Uppdraget kräver god kommunikation med interna såväl som externa aktörer inom arbetsområdet                                     

Kvalifikationer 

  • Buss-kort,  YKB för persontransport

Meriterande

  • Praktisk utbildning/erfarenhet. Till exempel  genomgången utbildning inom Hantverksprogrammet, Industritekniska programmet eller VVS- och fastighetsprogrammet.
  • Erfarenhet av att ha arbetat som vaktmästare, gärna i en skola. 
  • Kunnig eller erfarenhet inom svets
  • Stark ansvarskänsla. Vi vill att du är noggrann och angelägen om att saker utförs rätt.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidare heltidstjänst, en semesteranställning som tillträds 2021-08-12. Provanställning kan vara aktuell.

Arbetstiden är dagtid, förskjuten arbetstid kan förekomma och vid enstaka tillfällen kan helg och kvällsarbete förekomma.

Dröj inte med din ansökan. Vi kan komma att kalla in sökande för samtal, redan innan sista ansökningsdatum.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-08-12
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Arvidsjaur
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021/66
Kontakt
  • Lars-Håkan Andersson, 0960-15601
Facklig företrädare
  • Christina Löfgren, 0960-15533, 0960-15768
Publicerat 2021-05-05
Sista ansökningsdag 2021-06-11

Tillbaka till lediga jobb