Arvidsjaurs Kommun Sandbackaskolan, Lärare

Natursköna Arvidsjaur ligger mitt i landskapet Lappland ca 90 mil norr om Stockholm och 11 mil söder om polcirkeln. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen tack vare vår flygplats. Med ett brett utbud av fritidsaktiviteter, en välkomnande attityd och naturen inpå knuten är Arvidsjaur en plats där det är enkelt att trivas. Näringslivet kännetecknas av besöksnäring och handel, träförädling, biltestverksamheter, rennäring och offentlig sektor.

I Arvidsjaur erbjuder vi både trygghet och enkelhet i vardagen – allt finns nära. Oavsett var i kommunen du väljer att bosätta dig kan Arvidsjaur erbjuda goda levnadsvillkor och bra möjligheter till ett attraktivt boende.

Arvidsjaur kommun som arbetsgivare erbjuder en utvecklande arbetsmiljö. Att arbeta hos oss innebär att arbeta efter kommunens gemensamma värdegrund där ledorden är: Glädje, respekt och professionalitet.

Eftersom Árviesjávrrie tillhör det samiska förvaltningsområdet välkomnar vi sökanden med kunskaper i samiskt språk och kultur. Vi har behov av samisktalande personal inom vissa sektorer och samiska kan därför vara meriterande vid vissa tjänstetillsättningar.

Sandbackaskolan, en av Arvidsjaurs kommuns trevligaste och mest kvalificerade arbetsplatser, behöver en lärare för ett specialuppdrag. Du kommer ta hand om ett antal härliga ungdomar som går en alpin nationell idrottsutbildning (NIU) på skolan. De läser på något av våra tre teoretiska program, på det Samhällsvetenskapliga programmet, Naturvetenskapsprogrammet och Ekonomiprogrammet.

Förutom dessa tre program erbjuder Sandbackaskolan fordons- och transportprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, en riksrekryterande flygteknikutbildning, språkintroduktionsprogram, SFI och komvux. Totalt har vi ca 300 elever på skolan, om vi räknar in samtliga utbildningsformer, men vi ser ett växande elevunderlag med elever från hela landet. 

Arbetsuppgifter

Du kommer vara mentor för en grupp av våra alpina elever. Som mentor blir du en mycket viktig person för eleverna.  Du deltar i elevvårdsarbete, har föräldrakontakter, planerar mentorstid, utvecklingssamtal, coachar eleverna och hjälper dem att aktivera sina inre drivkrafter.

Du kommer att vara undervisande och betygsättande lärare i vissa kurser. Upplägget av dessa beror på vilka ämnen du är legitimerad i. Några kurser kommer troligtvis att köpas in via extern utbildare och där kommer du stötta eleverna i sina studier. Undervisningsformen blir på grund av fåtalet elever i B- eller C-form. 

Det flexibla upplägget för den alpina utbildningen, där eleverna är borta från skolan en hel del för att träna och tävla i alpina grenar, kräver att ditt upplägg av undervisning och elevstöd också är anpassningsbart och flexibelt.

Du behöver vara självgående och bekväm med att fatta egna beslut.

Kvalifikationer

  • Legitimerad lärare i SO eller Språk. Du har gymnasielärarbehörighet enligt skollagens bestämmelser om behörighet (SFS 2011:326)

    Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Meriterande

  • Bred ämneskompetens

Villkor

Tjänsten är en oreglerad heltidstjänst för läsåret 21/22, tidsbegränsad från 2021-08-12 till 2022-06-10. Den kan komma att övergå i en tillsvidaretjänst beroende på elevunderlag och organisation inför läsåret 2022/2023

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

 

 Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-08-12
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Arvidsjaur
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021/69
Kontakt
  • Lars-Håkan Andersson, 0960-15601
  • Nils-Åke Asplund, 0960-156 74
Facklig företrädare
  • Jenny Bokstrand, 0960-156 82
  • Leif Johansson, 0960-156 98
Publicerat 2021-05-06
Sista ansökningsdag 2021-06-11

Tillbaka till lediga jobb