Arvidsjaurs Kommun , Socialförvaltning, IFO

Natursköna Arvidsjaur ligger mitt i landskapet Lappland ca 90 mil norr om Stockholm och 11 mil söder om polcirkeln. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen tack vare vår flygplats. Med ett brett utbud av fritidsaktiviteter, en välkomnande attityd och naturen inpå knuten är Arvidsjaur en plats där det är enkelt att trivas. Näringslivet kännetecknas av besöksnäring och handel, träförädling, biltestverksamheter, rennäring och offentlig sektor.

I Arvidsjaur erbjuder vi både trygghet och enkelhet i vardagen – allt finns nära. Oavsett var i kommunen du väljer att bosätta dig kan Arvidsjaur erbjuda goda levnadsvillkor och bra möjligheter till ett attraktivt boende.

Arvidsjaur kommun som arbetsgivare erbjuder en utvecklande arbetsmiljö. Att arbeta hos oss innebär att arbeta efter kommunens gemensamma värdegrund där ledorden är: Glädje, respekt och professionalitet.

Eftersom Árviesjávrrie tillhör det samiska förvaltningsområdet välkomnar vi sökanden med kunskaper i samiskt språk och kultur. Vi har behov av samisktalande personal inom vissa sektorer och samiska kan därför vara meriterande vid vissa tjänstetillsättningar.

Beskrivning

Individ- och familjeomsorgen i Arvidsjaur söker en socialsekreterare inom barn, unga och familj. Arbetsgruppen består av en gruppledare, tre socialsekreterare och en hemterapeut. Individ- och familjeomsorgen i Arvidsjaur är relativt liten och Du jobbar nära även övriga socialsekreterare inom områdena familjerätt, missbruk och ekonomiskt bistånd. I arbetsgruppen finns också 2.0 administratörer samt IFO-chef. Arbetet som socialsekreterare är utmanande, stimulerande och i vissa avseenden krävande vilket förutsätter att alla i gruppen stöttar, samarbetar och överför kunskap till varandra för att säkra kvalitet och kontinuitet.

Provanställning kan komma att tillämpas.Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare hos oss på barn och unga arbetar Du främst med:
- utredning av behov och stöd till barn och unga enligt BBIC (SoL och LVU).
- genomförande och uppföljning av insatser till barn/unga/föräldrar.
- förebyggande arbete i samverkan med förskola/skola, elevhälsa, polis m fl.
- handläggning av ärenden som gäller unga lagöverträdare (LuL).
- social beredskap ingår med ca 3-4 helger per år.

Målet är att bedriva ett kvalitativt gott socialt arbete byggt på kunskap, kontinuitet, delaktighet och helhetssyn.

Kvalifikationer

Vi söker Dig med en hög grad av empati och ett positivt tankesätt. Du är intresserad av att möta människor och är beredd att vidareutveckla din kompetens under arbetets gång.

Du är en flexibel person med god samarbetsförmåga. Du har förmåga att ta initiativ och stort eget ansvar. Genom att tillsammans med dina arbetskamrater upprätta rutiner och söka förbättra metoder för arbetet medverkar Du till enhetens utveckling.

Som person vill vi att Du trivs i mötet med barn och ungdomar och deras föräldrar. Din förmåga att skapa förtroende, lyssna och kunna anpassa Dig till nya människor och situationer kommer att vara avgörande för hur väl Du lyckas i din yrkesroll. Det är viktigt att Du är bra på att organisera och planera för att självständigt driva ditt arbete framåt. Du har god kunskap om barns utveckling och är väl insatt i de juridiska ramverk som ligger till grund för ett beslut. I din vardag kommer Du ha  gott stöd från kollegor och chef.Villkor

Du har socionomexamen.
Du har goda kunskaper inom gällande lagstiftning.
Du har dokumentations- och datorvana.
Du har goda kunskaper i svenska samt lätt för att kunna uttrycka dig tydligt och strukturerat i tal och skrift.
Du har förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ, men också god förmåga att samarbeta/samverka med andra.
Du har B-körkort.

Meriterande:
Erfarenhet av myndighetsutövning, framförallt inom barn och unga. Erfarenhet av arbete inom socialtjänst.
Utbildning i och erfarenhet av BBIC.
Erfarenhet av att arbeta i dokumentationssystemen Treserva och Lifecare

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast, enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Arvidsjaur
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021/124
Kontakt
  • IFO-chef Aino Johansson, 0960-157 20
Facklig företrädare
  • Åsa Lindström, Vision, 0960-155 00 (växel)
Publicerat 2021-09-01
Sista ansökningsdag 2021-09-21

Tillbaka till lediga jobb