Arvidsjaurs Kommun , Barn och utbildning, Rektorer

Natursköna Arvidsjaur ligger mitt i landskapet Lappland ca 90 mil norr om Stockholm och 11 mil söder om polcirkeln. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen tack vare vår flygplats. Med ett brett utbud av fritidsaktiviteter, en välkomnande attityd och naturen inpå knuten är Arvidsjaur en plats där det är enkelt att trivas. Näringslivet kännetecknas av besöksnäring och handel, träförädling, biltestverksamheter, rennäring och offentlig sektor.

I Arvidsjaur erbjuder vi både trygghet och enkelhet i vardagen – allt finns nära. Oavsett var i kommunen du väljer att bosätta dig kan Arvidsjaur erbjuda goda levnadsvillkor och bra möjligheter till ett attraktivt boende.

Arvidsjaur kommun som arbetsgivare erbjuder en utvecklande arbetsmiljö. Att arbeta hos oss innebär att arbeta efter kommunens gemensamma värdegrund där ledorden är: Glädje, respekt och professionalitet.
Eftersom Árviesjávrrie tillhör det samiska förvaltningsområdet välkomnar vi sökanden med kunskaper i samiskt språk och kultur. Vi har behov av samisktalande personal inom vissa sektorer och samiska kan därför vara meriterande vid vissa tjänstetillsättningar.

Inom barn och utbildningsförvaltningen har du stor möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för totalt cirka 1200 barn och elever och arbetar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vårt mål är att stödja eleverna att nå utbildningens mål genom hela deras skoltid och att eleverna lämnar oss som självständiga, kunniga och engagerade människor.

Sandbackaskolan är en liten trivsam gymnasieskola med höga ambitioner, vilket betyder att vi också har höga positiva förväntningar på våra elever. Vi har ca 300 elever och 60 personal som servar 7 nationella program, språkintroduktionsprogrammet, SFI samt vuxenutbildningar inom vård och transport. För att kunna erbjuda sju nationella program med vårt elevunderlag måste vi vara flexibla i vår undervisning.


Vi söker nu en vikarierande rektor under 6 månader. Vi ser att du med höga ambitioner vill fortsätta leda det pedagogiska arbetet på Sandbackaskolan med bibehållen god ekonomisk hushållning.

Arbetsuppgifter

Vi garanterar dig ett riktigt spännande, roligt och ansvarsfullt arbete. Som rektor för Sandbackaskolan skapar du förutsättningar för den pedagogiska verksamheten, dess kvalitet samt att mål, ekonomi och resultat ligger i linje med det huvudmannen fattar beslut om.

Ditt uppdrag som rektor blir att skapa goda förutsättningar för elevernas lärande och medarbetarnas professionella utveckling. Du leder skolans dagliga arbete och det systematiska kvalitetsarbetet. Som chef har du budgetansvar, personalansvar och ett verksamhetsansvar. Du tycker det är viktigt att skapa värde för alla elever så att de får en god utveckling i stimulerande lärmiljöer.

Sandbackaskolan står inför en rad spännande utmaningar, bland annat att fortsätta utvecklingen av vår nystartade flygtekniska utbildning, att stärka vår idrottsprofil (Alpin) samt att bredda vår samverkan med kommuner i vår närhet. Vår vision är att Sandbackaskolan blir det naturliga valet för elever från såväl närområdet, grannkommunerna som från andra delar av landet. Som rektor blir du en viktig kugge i vår ambition att vår gymnasieskola fortsätter att utvecklas, och att den i den bästa av världar växer ytterligare.

Till ditt stöd i din rektorsroll har du medarbetare med lång erfarenhet och hög kompetens. Du samverkar även med rektorer från våra grund- och förskolor, som tillsammans med dig och  kommunens skolchef bildar Barn- och utbildningsförvaltningens  ledningsgrupp. Du har även stöd från vår HR-avdelning, vår förvaltningsekonom och en central administration.

Kvalifikationer

Vi söker en rektor med relevant högskoleutbildning inom pedagogik som har genomgått den statliga rektorsutbildningen. Genom tidigare anställningar som rektor har du erfarenhet av budgetansvar, schemaläggning, elevhälsa och de styrdokument som tillhör ansvarsområdet. Som ledare är du tydlig och självständig, tar egna initiativ samt har förmåga att skapa goda relationer till både elever, medarbetare och vårdnadshavare. Du har goda kunskaper inom arbetsmiljöfrågor. Vi ser det som meriterande om du har haft en tjänst som rektor på en gymnasieskola.

Genom ditt  ledarskap skapar du engagemang och delaktighet tillsammans med personalen för att driva och strukturera ett kvalitativt utvecklingsarbete i skolan. Vi ser också att du som pedagogisk ledare har en tydlig bild av hur du vill stötta dina medarbetare för att främja elevernas lärande, hälsa och utveckling.

Du tycker om att samverka med olika aktörer och är skicklig på att möta vårdnadshavare även i svåra samtal.

Övrigt

Tjänsten är ett vikariat, 6 månader. Tillträde 2022-01-10 eller enligt överenskommelse. Anställningen är en semestertjänst med oreglerad arbetstid. Tjänsten kan komma att övergå till en tillsvidareanställning om erforderliga beslut fattas.

OBS! Tveka inte med din ansökan. Vi genomför löpande urval och intervjuer. Tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.

Mer information om skolan hittar du här

https://sandbackaskolan.se/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-01-10
Löneform Enligt avtal.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Arvidsjaur
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021/166
Facklig företrädare
  • Leif Johansson, Lärarnas Riksförbund, 0960-15698
  • Jenny Bokstrand, Lärarförbundet, 0960-15682
  • Kristin Westerberg, Lärarförbundet Skolledare, 0960-15611
Publicerat 2021-11-09
Sista ansökningsdag 2021-11-30

Tillbaka till lediga jobb