Arvidsjaurs Kommun , Barn och utbildning, Grundskola, Fridhemskolan

Natursköna Arvidsjaur ligger mitt i landskapet Lappland ca 90 mil norr om Stockholm och 11 mil söder om polcirkeln. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen tack vare vår flygplats. Med ett brett utbud av fritidsaktiviteter, en välkomnande attityd och naturen inpå knuten är Arvidsjaur en plats där det är enkelt att trivas. Näringslivet kännetecknas av besöksnäring och handel, träförädling, biltestverksamheter, rennäring och offentlig sektor.

I Arvidsjaur erbjuder vi både trygghet och enkelhet i vardagen – allt finns nära. Oavsett var i kommunen du väljer att bosätta dig kan Arvidsjaur erbjuda goda levnadsvillkor och bra möjligheter till ett attraktivt boende.

Arvidsjaur kommun som arbetsgivare erbjuder en utvecklande arbetsmiljö. Att arbeta hos oss innebär att arbeta efter kommunens gemensamma värdegrund där ledorden är: Glädje, respekt och professionalitet.
Eftersom Árviesjávrrie tillhör det samiska förvaltningsområdet välkomnar vi sökanden med kunskaper i samiskt språk och kultur. Vi har behov av samisktalande personal inom vissa sektorer och samiska kan därför vara meriterande vid vissa tjänstetillsättningar.

Vi söker dig som lärare i matematik och naturorienterande ämnen åk 7-9, Fridhemsskolan.

Tjänsten är 100 % visstidsanställning med start 2022-02-21- 2022-06-15. 

Fridhemsskolan är en högstadieskola med cirka 200 elever. Varje elev har egen bärbar dator och vi arbetar med lärplattformen Schoolsoft.

Du undervisar i matematik och naturorienterande ämnen åk 7-9 men en del av tjänsten ingår även undervisning i grundsärskolan. I uppdraget ingår även mentorskap. Du arbetar i arbetslag och ansvarar för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen enligt styrdokumenten.

Du har en god pedagogisk förmåga och kan inspirera och engagera elever till lärande utifrån deras olika behov och kan variera din undervisning. Du har en positiv människosyn och vet att varje barn har starka sidor, något du också tar fasta på i kontakten med barnen och deras föräldrar. Du satsar mycket på att bygga starka relationer med eleverna. Du ser också vikten av att skapa och odla konstruktiva relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du är klar och tydlig i din kommunikation och har förmåga att motivera och entusiasmera elever till att ta till sig ny kunskap. Du drivs av att samarbeta och kommunicera med andra människor med målet att ständigt förbättra och utveckla elevernas lärandeprocess. Att arbeta med digitala verktyg samt kontinuerlig uppföljning och dokumentation av elevernas arbete ser du som en självklar del i undervisningen. Dina IT-kunskaper är mycket goda. 

Vi söker dig som har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar och som har en god förmåga att skapa relation och förmedla kunskap. Du som känner igen dig i beskrivningen är mer än välkommen med din ansökan!

Kravspecifikation: Tjänsten kräver lärarlegitimation och behörighet i ma/no för årskurs 7-9 . Utdrag från belastningsregistret krävs.

Övriga meriter: Det är meriterande om man har jobbat med liknande uppdrag inom skolan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där samarbete och initiativförmåga är viktiga egenskaper liksom ett genuint intresse för barn och ungdomar. Tjänsten kan eventuellt förlängas utifrån behov i verksamheten och budgetläget.

 

Som medarbetare hos Arvidsjaurs kommun kan du komma att behöva använda din privata telefon för inloggning i verksamhetssystem.
Välkommen med din ansökan!
Vi har aktivt valt placering av våra annonser och kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes. 

 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-02-21
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Arvidsjaur
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021/171
Kontakt
  • Kristin Westerberg, rektor, 072-5131796
Facklig företrädare
  • Joakim Lundqvist, Lärarförbundet, 070-6681154
  • Leif Johansson, LR, 072-7414907
Publicerat 2021-11-19
Sista ansökningsdag 2022-01-09

Tillbaka till lediga jobb