Fridhemsskolan

Natursköna Arvidsjaur ligger mitt i landskapet Lappland ca 90 mil norr om Stockholm och 11 mil söder om polcirkeln. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen tack vare vår flygplats. Med ett brett utbud av fritidsaktiviteter, en välkomnande attityd och naturen inpå knuten är Arvidsjaur en plats där det är enkelt att trivas. Näringslivet kännetecknas av besöksnäring och handel, träförädling, biltestverksamheter, rennäring och offentlig sektor.

I Arvidsjaur erbjuder vi både trygghet och enkelhet i vardagen – allt finns nära. Oavsett var i kommunen du väljer att bosätta dig kan Arvidsjaur erbjuda goda levnadsvillkor och bra möjligheter till ett attraktivt boende. Vill du veta mer om hur det är att leva och bo i Arvidsjaur? Besök flyttatillarvidsjaur.se!

Arvidsjaur kommun som arbetsgivare erbjuder en utvecklande arbetsmiljö. Att arbeta hos oss innebär att arbeta efter kommunens gemensamma värdegrund där ledorden är: Glädje, respekt och professionalitet.
Eftersom Árviesjávrrie tillhör det samiska förvaltningsområdet välkomnar vi sökanden med kunskaper i samiskt språk och kultur. Vi har behov av samisktalande personal inom vissa sektorer och samiska kan därför vara meriterande vid vissa tjänstetillsättningar.

Vi söker en studie-och yrkesvägledare som vill ingå i vårt team.

ARBETSUPPGIFTER
Fridhemsskolan söker en engagerad och nyfiken person, som vill vara med och utveckla vår skola!
Som SYV kommer du att arbeta med våra elever från årskurs 7–9 bl.a. genom att informera, vägleda, inspirera och motivera eleverna till att göra välgrundade utbildningsval, för att kunna nå sina framtidsdrömmar. Dina arbetsuppgifter är bland annat att hålla individuella vägledningssamtal, informera i klass och samverka med vårdnadshavare och vara ett stöd för övrig skolpersonal. För att lyckas med detta vill vi tidigt ge eleverna information om skolsystemet och arbetsmarknaden. Som SYV på Fridhemsskolan är du tillgänglig och synlig i skolan, för att kunna skapa goda relationer. Tjänsten innebär självständigt arbete med eget ansvar. Du gillar att samverka med externa kontakter. Som SYV kan du ingå i vårt elevhälsoteam med skolledning, specialpedagog, socialpedagog, skolsköterska och kurator.  Dina arbetsuppgifter innefattar även dokumentation, administration och uppföljning.


KVALIFIKATIONER
Du är utbildad studie- och yrkesvägledare. Vi hoppas att Du har gedigna omvärldskunskaper och ett intresse för grundskolan och skolämnen som smittar av sig på eleverna. Du är en tydlig ledare som ställer sig positiv till kollegialt samarbete. Du är även intresserad av barn och ungdomars utveckling och att ta del av deras skilda erfarenheter för att kunna följa alla elever mot målen. Som SYV på Fridhemsskolan ansvarar du för att motivera och vägleda eleverna i sitt lärande. Du är ansvarig för att tillsammans med kollegor bära och vidareutveckla skolans kultur och värderingar på ett modernt och framgångsrikt sätt.


Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning, 50%. Provanställning på max 6 månader kan komma att tillämpas. Det är en semestertjänst som kommer att tillsättas omgående eller den 2022-03-14.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2022-03-14.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Arvidsjaur
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/6
Kontakt
  • Kristin Westerberg, rektor, 072-5131796
  • Ann Lidgren, biträdande rektor, 073-0245502
Facklig företrädare
  • Joakim Lundqvist, Lärarförbundet, 070-6681154
  • Leif Johansson, LR, 070-2762221
Publicerat 2022-02-09
Sista ansökningsdag 2022-03-01

Tillbaka till lediga jobb