Arvidsjaurs Flygplats

Natursköna Arvidsjaur ligger mitt i landskapet Lappland ca 90 mil norr om Stockholm och 11 mil söder om polcirkeln. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen tack vare vår flygplats. Med ett brett utbud av fritidsaktiviteter, en välkomnande attityd och naturen inpå knuten är Arvidsjaur en plats där det är enkelt att trivas. Näringslivet kännetecknas av besöksnäring och handel, träförädling, fordonstestverksamheter, rennäring och offentlig sektor.

I Arvidsjaur erbjuder vi både trygghet och enkelhet i vardagen – allt finns nära. Oavsett var i kommunen du väljer att bosätta dig kan Arvidsjaur erbjuda goda levnadsvillkor och bra möjligheter till ett attraktivt boende. Vill du veta mer om hur det är att leva och bo i Arvidsjaur? Besök flyttatillarvidsjaur.se!

Från Arvidsjaurs flygplats kan du, året runt, flyga reguljärt till Arlanda. Under perioden november till april finns det också möjlighet att med direktflyg resa till Tyskland från Arvidsjaur. Arvidsjaurs flygplats är en ett helägt kommunaltbolag (AFAB) och ingår i koncernen Arvidsjaur Kommun AB (AKAB). 

Arvidsjaurs flygplats som arbetsgivare erbjuder en utvecklande arbetsmiljö. Att arbeta hos oss innebär att arbeta efter kommunens gemensamma värdegrund där ledorden är: Glädje, respekt och professionalitet.                     

Tjänsten

Accountable Managerns (AM) viktigaste uppdrag är att ansvara för drift av flygplats, flygtrafikledning och luftfartsskydd. Du är ansvarig för att flygplatsens drift uppfyller fastställda krav i gällande regelverk. Vårt mål är att erbjuda en säker flygkommunikation med hög service för flygplatsens kunder.

Du ska som AM leda och fördela arbetet och är ansvarig för att arbetsmiljöregler efterlevs. Genomföra utvecklings- och lönesamtal samt i i övrigt ha nära dialog med medarbetarna på flygplatsen.

Vem söker vi

Vi söker dig med ett ledarskap som kännetecknas av att du skapar engagemang och delaktighet, samt har förmåga att leda, motivera och se vad som krävs för att nå gemensamma mål.

För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du har mycket god förmåga att fatta och förmedla beslut. Du har förmåga att se helheter och vill uppnå resultat på kort och lång sikt.

Som person är du flexibel och strukturerad. Du arbetar i nära samarbete med såväl medarbetare, fackliga företrädare och organisation, som externa aktörer. Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och är kvalitetsmedveten.

Du ser värdet av att vara en del av den dagliga driften där du är beredd att hjälpa till där det behövs.

Vi sätter stor vikt vid din personlighet och ditt ledarskap.   

Det är meriterande om du har erfarenhet och förståelse för flygbranschen.      

Du har  

- en relevant eftergymnasial utbildning  

- du har god erfarenhet som chef och ledare.

- mycket goda kunskaper i engelska. Det är meriterande om du har kunskaper i ytterligare språk.

Anställningen är tillträdande Accountable Manager tills dess Transportstyrelsen godkänt de certifikat som krävs för flygplatsen. Arvidsjaurs flygplats kommer vid behov att bekosta kompletterande utbildningsinsatser.

Säkerhetsprövning sker innan anställning.

Tjänsten är en heltids- och tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt avtal.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Arvidsjaur
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/205
Kontakt
  • Tf VD/AM Ralf Lundberg , 070-5176856
  • Styrelseordförande Eva Quist, 070-3956723
Publicerat 2022-10-03
Sista ansökningsdag 2022-10-23

Tillbaka till lediga jobb