Arvidsjaurs Kommun , Central administration, Ekonomienheten

Natursköna Arvidsjaur ligger mitt i landskapet Lappland ca 90 mil norr om Stockholm och 11 mil söder om polcirkeln. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen tack vare vår flygplats. Med ett brett utbud av fritidsaktiviteter, en välkomnande attityd och naturen inpå knuten är Arvidsjaur en plats där det är enkelt att trivas. Näringslivet kännetecknas av besöksnäring och handel, träförädling, fordonstestverksamheter, rennäring och offentlig sektor.

I Arvidsjaur erbjuder vi både trygghet och enkelhet i vardagen – allt finns nära. Oavsett var i kommunen du väljer att bosätta dig kan Arvidsjaur erbjuda goda levnadsvillkor och bra möjligheter till ett attraktivt boende. Vill du veta mer om hur det är att leva och bo i Arvidsjaur? Besök flyttatillarvidsjaur.se!

Arvidsjaur kommun som arbetsgivare erbjuder en utvecklande arbetsmiljö. Att arbeta hos oss innebär att arbeta efter kommunens gemensamma värdegrund där ledorden är: Glädje, respekt och professionalitet.
Eftersom Árviesjávrrie tillhör det samiska förvaltningsområdet välkomnar vi sökanden med kunskaper i samiskt språk och kultur. Vi har behov av samisktalande personal inom vissa sektorer och samiska kan därför vara meriterande vid vissa tjänstetillsättningar.

Beskrivning

Som förvaltningsekonom är du bland annat ett ekonomiskt stöd för samtliga förskole- och skolenheter, fritid, kultur, näringslivsenheten, medborgarservice och delar av stödfunktionen. Din tjänst är placerad på ekonomiavdelningen/ekonomienheten och du är direkt underställd ekonomichefen. Tjänsten är ettårigt vikariat under ordinarie befattningshavares föräldraledighet.

Arvidsjaurs kommuns ekonomiavdelning består av två enheter, ekonomienheten och upphandlingsenheten, med totalt 13 medarbetare. Upphandlingsenheten består av fem medarbetare som via ett samarbetsavtal arbetar med upphandlingar i sex kommuner. Ekonomienheten består för närvarande av åtta medarbetare. Förutom att hantera kommunens egna ekonomiadministration så samordnar även ekonomienheten Arvidsjaurs kommuns bolags redovisning. Inom enheten hanteras redovisning-, budget-, bokslut- och uppföljningsprocesser. Ekonomienheten bistår förvaltningarna, nämnder och styrelser med ett kvalificerat controllerstöd inom ekonomi- och strategiska frågor.

Arbetsuppgifter

Som förvaltningsekonom i Arvidsjaurs kommun kommer du till stor del att arbeta med att ge konsultativt ledningsstöd till verksamhets- och enhetschefer i deras arbete med budget, prognos, bokslut och rapporteringar, vilket innebär täta kontakter med verksamheten. Du kommer arbeta med frågor som rör både drift och investeringar. I rollen ingår även att delta i utredningar och utvecklingsprojekt samt att hålla utbildningar av chefer och medarbetare. Andra uppgifter handlar om hantering av statsbidrag, projekt, statistik, verksamhetsdata samt löpande redovisningsfrågor såsom avstämningar, rättelser, periodiseringar m m.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom ekonomi, gärna universitetsutbildning, alternativt har erfarenhet av löpande bokföring, periodisering och avstämningar. Självklart har du goda kunskaper i Officepaketet med fokus på Excel. Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt tycker om att hålla presentationer. Du är duktig på att kommunicera ekonomifrågor på ett förståeligt och enkelt sätt. Praktiskt arbete med redovisning är meriterande.

Som person är du analytisk, strukturerad och har ett konsultativt förhållningssätt. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt tar helhetsansvar för dina arbetsuppgifter. I ditt sätt att vara är du proaktiv och initierar utvecklingsarbeten. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samt har en god förmåga att lyssna och kommunicera med andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor

Löpande urval sker.

Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Våren 2023
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Arvidsjaur
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5
Kontakt
  • Marina Voronova, 0960-15523
Facklig företrädare
  • Linn Hellman, 0960-15526
Publicerat 2023-01-30
Sista ansökningsdag 2023-02-27

Tillbaka till lediga jobb