Arvidsjaurs Flygplats

Natursköna Arvidsjaur ligger mitt i landskapet Lappland ca 90 mil norr om Stockholm och 11 mil söder om polcirkeln. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen tack vare vår flygplats. Med ett brett utbud av fritidsaktiviteter, en välkomnande attityd och naturen inpå knuten är Arvidsjaur en plats där det är enkelt att trivas. Näringslivet kännetecknas av besöksnäring och handel, träförädling, fordonstestverksamheter, rennäring och offentlig sektor.

I Arvidsjaur erbjuder vi både trygghet och enkelhet i vardagen – allt finns nära. Oavsett var i kommunen du väljer att bosätta dig kan Arvidsjaur erbjuda goda levnadsvillkor och bra möjligheter till ett attraktivt boende. Vill du veta mer om hur det är att leva och bo i Arvidsjaur? Besök flyttatillarvidsjaur.se!

Beskrivning

Arvidsjaur är en expansiv kommun i Lapplands inland. Kommunen har hög servicenivå och utgör ett handelscentrum för omgivande kommuner i inlandet. Den omfattande biltestverksamheten och turismen skapar en unik internationell och dynamisk miljö. Fritidsutbudet är rikt och föreningslivet har en stark ställning, i Arvidsjaur kan de flesta få sina intressen tillgodosedda!

Biltestsäsongen innebär intensiva dagar för personalen vid Arvidsjaur Flygplats!

Från och med slutet av november till och med början av april har flygplatsen internationell flygtrafik till och från b.la. Frankfurt-Hahn, Stuttgart, Hannover, München. Flygplatsen trafikeras året runt reguljärt, till och från Stockholm Arlanda. Flyglinjen är belagd med trafikplikt och Trafikverket reglerar trafiken med en operatör.

Arvidsjaur flygplats erbjuder flygbolag utmärkta förhållanden och faciliteter. Flygplatsen har en 2500 meter lång bana. Detta är mer än tillräckligt för exempelvis Boeing 737 och Airbus 320. Vi har också bra inflygningshjälpmedel för landning i båda riktningar.

Nu behöver vi stärka vår personal inom ATS-verksamheten, personalen består av både flygledare och AFIS-tjänster. Arvidsjaur Flygplats har sedan 2012 bedrivit ATS-tjänsten i egen regi.

 

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är flexibel och har lätt för att samarbeta i grupp. Vi ser gärna att du, utöver att hantera flygtrafik och sköta allmänna göromål i tornet är beredd att vidareutveckla dig inom andra delar av flygplatsdriften, t.ex. flygplatsadministration och utbildning. Då flygtrafikledningen idag består av ett fåtal medarbetare är det viktigt att rätt person kommer till oss och lägger därför extra stor vikt vid din personliga lämplighet.  

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har goda språkkunskaper i svenska och engelska, då tjänster innebär att servar flygtrafiken vid Arvidsjaur Flygplats med aktuell information. Vi lägger stor vikt vid att du är en noggrann person med högt säkerhetstänk, då våra rutiner och checklistor alltid ska följas. Vi söker dig som är stresstålig och har en mycket god förmåga att samarbeta.

Körkort med förarbehörighet B krävs

Uppfylla språkkraven enligt EU 2015/340, svenska nivå 6 och engelska nivå 5

Vi söker helst dig som redan har utbildning antingen som AFIS-tjänsteman eller flygledare men vi välkomnar även dig som idag inte innehar kompetensbevis som AFIS eller flygledare, men som tror dig ha vad som krävs för att genomgå tester och utbildning för att bli AFIS-tjänsteman.  

Meriterande

AFIS behörighet med giltig Medical och behörighet.

Certifikat för flygledare eller gällande certifikat för flygledarelev enligt EU 2015/340, med behörigheterna:

ADI, APP, APS och behörighetstilläggen TWR, RAD

Uppfylla språkkraven enligt EU 2015/340, med lägst nivå 6 svenska och nivå 5 engelska

Gällande medicinskt intyg klass 3Villkor

Lön

Arvidsjaur flygplats AB tillämpar individuell lönesättning

För mer information kontakta:
VD Linus Lundberg, 070-1612629

CATS Kenneth Eriksson, 070-820 38 38

Facklig kontaktperson Jennie Holmström, jenni.holmstrom@arvidsjaurairport.se


Välkommen med din ansökan via e-post:  linus.lundberg@arvidsjaurairport.se

Bifoga CV och kopia på certifikathandlingar.

Sista ansökningsdag: 2022-06-01, rekrytering kommer att ske löpande. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi undanber oss att bli kontaktade av annonsförsäljare, rekryteringsfirmor samt bemanningsföretag.Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-06-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Arvidsjaur
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/64
Publicerat 2023-05-02
Sista ansökningsdag 2023-06-01

Tillbaka till lediga jobb